39

Alltså jag måste ju bara säga det att Frida Öhrn är ju något alldeles extra, så är det bara. Såg henne på Bohus fästning ikväll. Hon var ju den ENDA som höll igång showen. Jä. Puss och kram på henne<3




Ont i halsen:(

38

Ur "Vem ska trösta Knyttet?" av Tove Jansson:

"Det var en gång ett litet knytt som bodde
alldeles ensam i ett ensamt hus.
Han var nog långt mer ensam än han trodde
på kvällen när han tände alla ljus
och kröp inunder täcket i sin bädd
och gnällde för sig själv, för han var så rädd.
Därute gick hemulerna med stora tunga steg
långt borta hördes mårrans tjut på nattens mörka väg
och dörrar stängdes överallt och alla lampor brann
hos alla stackars skrämda kryp som tröstade varann.
Men vem ska trösta knyttet med att säga, ungefär:
på natten blir det hemska mycket värre än det är.
"

+

"Och knyttets skor var väldigt trånga
och kappsäcken var tung och solen sken.
När kvällen kom och skuggorna blev långa
fanns inte mycket kvar av knyttets ben,
han satte sig på kappsäcken och sa:
den är nog ändå rysligt bra att ha.
Då flög en vind från havet in med lockande musik,
en mumrik spelar på sin flöjt i sömnig sommarvik,
nån kappsäck har han aldrig haft och aldrig trånga skor,
han vandrar på den gröna äng där inga sorger bor.
Men vem ska trösta knyttet och förklara att en sång
är bättre än en kappsäck ifall vägen är för lång.
"


En vacker saga. Väldigt vacker.

37

Främlingar skriver vackert. Jag måste citera.

"
Grus

det var morgon när jag mötte dej
det var morgon när jag mötte dej
det var morgon när jag mötte dej

det var din armbåge i mitt liv & det var
dimman & trafiken
det var morgon när jag mötte dej
men solen var inte uppe

det var vinter när jag mötte dej
tror jag; jag minns inte så noga
kan ha varit höst
eller vår
röda skor

jag tror du har senapsgula väggar
eller ärtgröna, varmlila, blå
röda skor
& jag älskar när du dansar
jag tror du syr kläder själv eller köper på Myrorna kanske
jag tror du har fyrahundra vinylskivor och
skriver dagbok med läderpärmar, bruna

jag tror inte att du minns mej, men jag önskar:
du tittar på mej
säjer Hej, ska vi dricka te spela Yatzy
resa till Moskva fylla sjutton samma dag
spela in hundrafyra blandband
till alla vi vet & till ensamma på gatan

sjung klappa händer titta på mej alltid på mej

mellanrum"


 

"som alla andra

mina läppar glider upp

varje gång hon går förbi

hon


jag har träffat henne

jag har träffat dig


hej hela världen

jag är kär i en tjej

anis."

_______________________________________________________________________________________________

 

Fy fan vad de drack igår kväll/natt. Fy i helvete.


36

Så. Jag har adopterat en tre veckor gammal kattunge. Jag tror hon skall heta Knyttet, för mamma sa ngt om en saga som författaren till Mumintrollet har skrivit. Den sagan heter "Vem kan trösta Knyttet?" eller "Vem tröstar Knyttet?" eller nåt, och då tyckte mamma att hon skulle heta Knyttet, för att det var jag som tröstade/räddade henne.
Gud, hon låg bara och kippade efter andan förra tisdagen när jag kom till henne. Försökte ge henne vatten, men det kom ut genom nosen blandat med filmjölk som hon fått dagarna innan. Hon var iskall. Så jag tog henne, invirad i tusen filtar, i min cykelkorg och trampade hemåt från Sandra så fort jag bara kunde. "Mamma du måste hälpa mig." sa jag när jag kom hem. "Hon dör." Mamma sa att jag skulle ringa veterinären, och när jag la kattungen på soffan för att ringa så sa mamma "nej, men hon är död Simone..." "det är hon inte!" sa jag och ruskade henne lite, varpå hon rullade lite med ögonen och flämtade till. "Hon gör sådär." sa jag och tog telefonen.
De ville att jag skulle komma in med henne, så vi åkte, och på vägen dit ringde jag Sandra. Hon sa att vi måste betala (vilket jag förstår, eftersom vi bestämt oss för att åka dit utan att säga till). Så jag sa till henne att jag ville behålla kattungen. Det fick jag.
Veterinären var bäst. Hon som ägde kliniken. Hon sa att det skulle bli ett "rescue project" så vi behövde inte betala för undersökningen, bara för maten vi köpte. "Det är faktiskt min klinik, det är jag som bestämmer här!" sa hon:)
Hon mår mycket bättre nu, det lilla livet. Men hon har troligtvis urinvägsinfektion. Det kommer blod, och hon kissar typ 1 droppe i taget. Vi åkte in med henne igen i måndags, och de sa att det var bäst att avvakta och inte belasta hennes lilla kropp ytterligare med antibiotika. Den gången var undersökningen också gratis. Vi betalade bara för lite ny mat (63:-) och så fick vi en "presentpåse" med massa olika kattunge-mat och sånt. Underbara människor<3.
Så nu för tiden är jag uppe och värmer kattmjölk om nätterna och matar henne med en liten nappflaska. Hoppas urinvägsinfektionen går över snart.

På fredag skall jag ut med Sandra, hennes pokvän Magnus och hans lumparkompisar, däribland ngn Marcus som tydligen blivit "kär" i mig efter att ha sett ett foto på mig:P Så jag får litelite ledigt ifrån katten iaf. Hoppas att det blir trevligt.

Pappa ville att vi skulle komma till honom nästa vecka. We'll see about that.



Sitter och är rastlös om kvällarna. Tar upp telefonen ideligen, varpå jag gång på gång minns att jag inte har någon att höra av mig till. Det suger.

35

Winnerbäck på slottskogsvallen igår<3 out-fucking-standing! Och Miss Li är fan bra ju..... måste lägga in en länk till hennes myspace bara för det, för hon va grym: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=77660425

Men Maia Hirasawa var väl lite.....hm.... konstig....lite oförskämd sådär.... Cissi och Nour däremot:D underbara.
Men Lasse var bäst<3
_________________________________________________________________________________________________

Inget jobb.....det funkade inte med tiderna.....och inget bokenäs över helgen.... jag kommer inte kunna göra nånting utan jobb! Jag ville se Frida Öhrn på bohus fästning den 30/7 men jag har typ 60:- på mitt konto.......och 0:- i plånboken....faaaaaaaaanförallt.



ba-ba-bara-bapababa..............

34

Faaan jag har bränt mig.... var i kungälv (rollsbo) idag och gjorde Pjp-test på resursförmedlingen för äldreomsorgen... hon skall ringa mig imorgon och berätta hur det gick..
Efter att jag varit och gjort testerna träffade jag Jennifer i kungälv och så gick vi till Bosses trafikskola och anmälde oss. Sen så mötte vi upp Otter och så cyklade vi tre på en cykel till utomhussimbadet i skarpenor. Vi satt mest där och tjötade, Jennifer ville prata med sina kompisar som jobbade där, men de var jävligt upptagna hela tiden, så vi satt mest där. Vi fick komma in gratis, fick gratis kaffe och en gratis pizza-bit^^ soft. Sen halv två drog Otter för han skulle te gbg och träffa en kompis. Jag och Jennifer såg hemska saker.... gamla kvinnors behåring som stack ut alldeles för mycket överallt. Fy fan. Fast vi såg något trevligt också. Vi såg therese:) och hennes son. Det var gulligt.
Tio över två cyklade vi till busstationen så åkte jag hem. Och när jag kom hem såg jag att jag hade bränt mig som fan.


Imorgon skall jag dela ut metros sommartidning i marstrand. På fredag också. Och fan, jag som trodde Locktorp var på fredag, jag hade till och med "bokat" jennifer att hon skulle med mig dit, men så var det på lördag! Då kan jag ju inte gå. Då skall jag sova hos pappa. Fast innan det skall jag till en av mina kusiners konfirmation i mölnlycke. Sen hämtar jag och pappa syrran från hennes jobb i frölunda.
Jag får ändå åka till gbg på fredag e-m och hämta min sprit + sminkväska.

Så ser resten av min vecka ut. Sen får jag väl se om jag får jobbet på äldreomsorgen, isf kanske jag börjar nästa vecka.

RSS 2.0